Arxiu de l'autor: biblioteca

Ripollet en llibre, aquest Març, Simiocracia d’Aleix Saló

Simiocràcia és un còmic on la ironia deixa pas també a l’humor negre i la sàtira descarnada. Explicat amb veu en off, transcorren gags de personatges anònims amb un teló de fons polític. El propi títol de l’obra carrega tintes contra la bombolla Inmobiliaria i la ineptitud dels successius governs, comparant-los amb simis.
La simiocracia Española ens parla de la relació entre simis dirigents, simis immobiliaris, simis banquers i altres membres de la simiocràcia, jugadors, parats, corruptes i altres menjaplàtans. Tot amanit amb un ingredient imprescindible; l’estupidesa humana. Plàtans i circ per a tots i totes.

Aleix Saló va començar molt jove a publicar vinyetes a Ripollet. Va treballar a
El Jueves i Glénat España li va editar el seu primer llibre​. La obra Españistán li donà una gran popularitat a partir d’un curt d’animació, en el que gastà els estalvis de dos anys. Avalat per aquest èxit l’editorial Random House Mondadori li publicà Simiocracia.

Altres obres de l’autor:
– Fills dels 80: La generació Bombolla (2009)
– Españistán: este país se va a la mierda (2011)
– Euro Pesadilla: alguien se ha comido a la classe media (2013)

Per coneixer els llibres que tenim d’Aleix Saló a la biblioteca punxa aquí.

Club de lectura: La Tieta Mamen, de Patrick Dennis

Avui Divendres 23 de març, a les 18.30h, tenim una nova sessió del Club de lecturaLa Tieta Mamen, de Patrick Dennis

Argument: Un nen de deu anys es queda orfe a l’Amèrica del 1920 i és posat sota la potestat d’una dama excèntrica, obsessionada per estar à la page, vital, capritxosa, seductora i adorable. Al seu costat, passarà els trenta anys següents immers en una espiral incessant de festes, amors, aventures i diversos cops de fortuna.30

A càrrec d’Alícia Gil. Places limitades. Cal inscripció prèvia

Nou club de lectura LGTBI ‘Obrint armaris’

Ja estan obertes les inscripcions per al un nou club de lectura LGTBI a Ripollet, sota el nom ‘Obrint armaris’. Es tracta d’una tertúlia literària que tindrà lloc una vegada al mes, a les 19 h, a la Biblioteca pública. En aquesta ocasió, al club es llegirà i es conversarà al voltant de lectures que tracten de manera inclusiva la diversitat sexual i afectiva de les persones. El conductor del club de lectura serà l’Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’Homofòbia.

En aquesta temporada del club es realitzaran tres sessions, cada una d’elles al voltant d’un llibre i un gènere:

· 24 d’abril: “Memòria d’uns ulls pintats” de Lluís Llach
· 29 de maig : “Reflexiones sobre la cuestión gay” de Didider Eribon
· 26 de juny: “El Azul es un color cálido” de Julie Maroh

Aquest club de lectura és iniciativa de la Regidoria de Polítiques LGTBI i està adreçat a tota la ciutadania, formin o no part del col·lectiu LGTBI. Les persones interessades poden adreçar-se a la Biblioteca per inscriure’s i recollir la primera lectura.

Hora del conte: “El Ratolí Frederick i les paraules”

Dimecres 21 de març, a les 17.30 h.

Hora del conte

“El Ratolí Frederick i les paraules”

El ratolí Frederick ens explica la importància de les paraules, com podem ser artistes amb un sol punt o com entendre la diversitat amb una cera de color vermell. Tot plegat per viure l’art, la poesia i la vida amb un toc de tendresa i molt d’humor.

A càrrec de Clara Gavaldà. Per a infants a partir de 4 anys.

 

 

Construccions identitàries: work in progress

Dimecres 21 de març, a les 19h.

Presentació del llibre

Construccions identitàries: Work in progress

La fotògrafa Mar C. Llop plasma en aquest llibre diferents realitats de les persones transgènere. Partint de la pròpia experiència de trànsit de l’autora, l’obra s’endinsa des de diferents angles als discursos, sentiments, vivències i corporalitats.
A càrrec de Regidoria de Polítiques LGTBI.

Som cultura, som llengua: “La comunicació és més que paraules”

Taller per reflexionar sobre el què diem, però, sobretot, com ho diem. A càrrec de l‘Oficina de Català, dins el cicle de xerrades sobre la llengua catalana i cultura popular.

Dimarts 20 de març a les 18.30 h.
Places limitades. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca o a l’Oficina de Català (Centre Cultural).