Arxiu de l'autor: Biblioteca

Esquitx de contes i cançons a cau d’orella

Demà Dissabte 10 de febrer, a les 11.30h torna una nova sessió de Els més petits fem dissabte, amb  “Esquitx de contes i cançons a cau d’orella”Pep Tort

A cau d’orella us narrem un conte, vestit d’enfilall  de cançons i jocs, que els més menuts reconeixeran i que els adults que els acompanyen gaudiran com la quitxalla.

A càrrec de Pep Tort i Josep Noguera.

Per a infants de 1 a 3 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia

Ens estrenem a les xarxes socials!!!

FBTwitter_BdRDes d’aquest dimecres, 7 de febrer, ja es pot trobar la Biblioteca de Ripollet a les xarxes socials de Facebook i Twitter@BiblioRipollet.

En elles, trobareu a partir d’ara tota l’actualitat d’aquest equipament cultural, especialment pel que fa a la seva agenda d’activitats, així com recomanacions literàries i també el dia a dia de l’Any del Llibre, que es commemora aquest 2018 a Ripollet.

El Rei carnestoltes i la Vella Quaresma

Dimecres 7 de febrer, a les 17.30 h.

Hora del conte

“El Rei carnestoltes i la Vella Quaresma”Carnestoltes

En un poble molt petit dos veïns molt diferents han de conviure. Que passarà quan la festa organitzada per el Rei Carnestoltes arriba a oïdes de la Vella Quaresma?

Porta la teva màscara i ho descobriràs amb nosaltres.

 A càrrec dels Contes de la Momo. Per a infants fins a 4 anys.

Arriba carnestoltes!

Set setmanes desprès del Nadal arriba el Carnestoltes, una celebració pública que té lloc abans de la quaresma cristiana, amb data variable (entre febrer i març, segons l’any), i que combina elements com les disfreCabrabocsses, desfilades, i festes al carrer. Una de les característiques rellevants és el capgirament de l’ordre i el cert descontrol que permet la festa. Durant la nit del Carnestoltes tot s’hi val i diu la llegenda que per això la gent es posa màscares.

Ripollet té les seves pròpies tradicions i per aquells que volen conèixer la Llegenda del Vell i la Vella i aprendre més sobre el Cabraboc, no us perdeu la xerrada per a adults al Cip, en que descobrireu les històries i llegendes del Carnestoltes a RipolletDijous 8 de febrer, a les 18.30 h. al CIP. Activitat del cicle Som cultura, som llengua. Inscripcions a l’Oficina de Català i a la Biblioteca.GeniusCarnestoltes

 

I si els més petits volen saber més coses dels carnestoltes, volen idees per disfressar-se, per fer màscares, conèixer cançons i refranys i moltes coses més, doneu-li un cop d’ull al Gènius.

Activitats febrer 2018

A continuació us informem de les activitats del mes de febrer:

 • Dijous 1 de febrer, a les 17:30h

Club de de còmic infantilMiseria_bacteria

Misèria, la bactèria de Francisco Ibáñez

La T.I.A. està cap per avall, la dona del professor Bacteri ha entrat a treballar a l’agència i els seus invents són un fracàs darrere l’altre. En Mortadel·lo i en Filemó s’hauran d’enfrontar a un munt d’invents estrafolaris que sempre condueixen al més absolut dels desastres.

A càrrec d’Elisabet Vázquez, biblioteca de Ripollet. Per a infants de 8 a 12 anys. Cal inscripció prèvia.

 •  Dimecres 7 de febrer, a les 17.30h.

Hora del conteCarnestoltes

“El Rei carnestoltes i la Vella Quaresma”

En un poble molt petit dos veïns molt diferents han de conviure. Que passarà quan la festa organitzada per el Rei Carnestoltes arriba a oïdes de la Vella Quaresma? Porta la teva màscara i ho descobriràs amb nosaltres.

A càrrec dels Contes de la Momo. Per a infants fins a 4 anys.

 •  Dissabte 10 de febrer, a les 11.30h.

Els més petits fem dissabtePep Tort

“Esquitx de contes i cançons a cau d’orella”

A cau d’orella us narrem un conte, vestit d’enfilall  de cançons i jocs, que els més menuts reconeixeran i que els adults que els acompanyen gaudiran com la quitxalla. A càrrec de Pep Tort i Josep Noguera. Per a infants de 1 a 3 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia.

 • Dimarts 13 de febrer, a les 18.30h.

Club de lectura Llegir el teatreBlasted

Blasted, de Sarah Kane

En una habitació́ d’hotel a Leeds, una noia de vint-i-un anys es retroba amb el seu antic amant, que està greument malalt del pulmó́. La jove suportarà̀ els abusos d’aquest home que li duplica l’edat, fins que el pes de la violència acabi rebentant la intimitat de la cambra.

A càrrec de Mònica López, d’Amics del Teatre. Places limitades. Cal inscripció prèvia.

 •  Dimecres 14 de febrer, a les 17.30h.

Llegim i creemLlana a dojo

Llana a Dojo

L’Annabel troba una capsa màgica plena de llana sense fi, i amb els seus colors transformarà el seu poble gris i trist, i s’enfrontarà al malvat arxiduc… Un conte sobre l’amistat i el poder de la transformació.

A càrrec de Noèlia López, Biblioteca de Ripollet. Per a infants majors de 4 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia.

 •  Dijous 15 de febrer, a les 20h.

BiblioSound

Los Animalitos del bosque

Cicle de concerts a la biblioteca a càrrec de grups locals. 30 minuts de música per tancar la biblioteca, un projecte que ofereix un espai alternatiu als grups locals.

 • Dissabte 17 de febrer, a les 11:30h

StorytimeStorytime

Farmyard

Contes i aventures per als més petits. Una manera divertida d’aprendre l’anglès!

A càrrec MT Idiomes – Kids&Us – Ripollet. Per a infants de 3 a 8 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia. 

 • Dimecres 21 de febrer, a les 17.30h.

Hora del conteIngritDomingo

“Contes d’amics”

D’amics n’hi ha de moltes menes i sempre hi ha algú que és el millor amic. També hi ha amics que no haguéssiu dit mai que ho serien. Creieu de debò que un llop i una ovelleta poden ser amics, per exemple?. Si no ho veus no ho creus, oi?.

A càrrec d’Ingrid Domingo. Per a infants a partir de 3 anys.

 • Dijous 22 de febrer, a les 18.30h.

Club de còmic JuvenilFlairytail

Fairy Tail, de Hiro Mashima

El gremio de magos Fairy Tail es el más temido de todo el reino. Allí conviven los magos más duros, los más atrevidos y los más destructivos. Lucy quiere ingresar en Fairy Tail, para poder desarrollar sus poderes mágicos y cumplir los encargos que le puedan salir desde el gremio.

A càrrec d’Elisabet Vázquez. Per a infants de 8 a 12 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia.

 • Divendres 23 de febrer, a les 18.30h.bilbao-new_uribe

Club de lectura

Bilbao-New York-Bilbao de Kirmen Uribe

A càrrec d’Alícia Gil.

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

 •  Dissabte 24 de febrer, a les 11.30h.

Els més petits fem dissabteSol_Homar

“Viatjant amb el sol”

Viatge per diferents països com Brasil, Colòmbia, Jamaica o Guinea on aprendrem  diferents cançons i ritmes. Jugarem amb instruments, amb les nostres veus i els nostres cossos.

A càrrec de Sol Homar. Per a infants de 6 mesos a 3 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia.

 • Dimecres 28 de febrer, a les 17.30h

Laboratoris de lecturaCanviarelmon

Avui és un bon dia per canviar el món

Atenció! Tots aquells i aquelles que creguin que viure en un món millor, és possible queden convocats a la plaça central. Des d’allà s’analitzaran realitats diverses, es donaran a conèixer accions interessants i decidirem com podem actuar per embellir el nostre entorn.

A càrrec del personal de la Biblioteca. Per a infants de 6 a 9 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia. 

 • Dimecres 28 de febrer, a les 19h

El Club del Llibre amb Kirmen Uribekirmen uribe

Trobada de Clubs de lectura del Vallès Occidental

L’escriptor Kirmen Uribe, un dels principals escriptors en eusquera, premi Nacional de Literatura i premi Nacional de la Crítica, autor, entre d’altres, de La hora de despertarnos juntos, Lo que mueve el mundo i Bilbao-New York-Bilbao visitarà Ripollet per a trobar-se amb els participant del club de lectura de la comarca. Conduirà la tobada el seu traductor al català, en Pau Joan Hernández.

La trobada s’organitza gràcies al programa “El club del llibre” de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Al Teatre Auditori del Mercat Vell.

 •  Del 5 al 28 de febrer

Exposició

Concurs Santiago Piñol, a, càrrec d’AFOCER

Aquest concurs fotogràfic es va instituir l’any 2002 com homenatge a Santiago Piñol, soci d’AFOCER des l’any 1973 i resident al barri del Pont Vell.

Santiago, persona molt popular tant a Cerdanyola com a Ripollet, ha immortalitzat des d’antany els diversos esdeveniments que han succeït en aquestes dues poblacions, especialment les festes que es celebren en el barri on residia.

En el seu honor, AFOCER juntament amb l’Associació de Veïns del Barri del Pont Vell, organitza cada any el Concurs Fotogràfic Santiago Piñol, les obres mes representatives del qual, s’exposen posteriorment en les dues poblacions.

Els llibres i pel·lícules més prestats a la biblioteca el 2017

Al començament d’any és el moment més adequat per mirar enrere i reflexionar sobre l’any que ha passat. I a la biblioteca també ho estem fent i hem pensat que us agradaria saber quins han estat els documents més prestats del 2017:

Llibres més prestats:Mesprestat1

 • Ofrenda a la tormenta  de Dolores Redondo
 • Un Seductor sin corazón  de Lisa Kleypas
 • La Cocinera de Coia Valls
 • Mi color favorito es verte Pilar Eyre
 • Sin límites de Jussi Adler-Olsen

Pel·lícules més prestades:Mesprestat2

 • La Modista
 • It follows
 • Snowpiercer
 • Green room
 • Mi casa en París

Llibres infantils més prestats:Mesprestat3

 • Vella escola de Jeff Kinney
 • Xunguis vs. Monstruos
 • Els Calçotets de l’ós blanc
 • Busca i troba… Ideafix

BCN Negra 2018

Del 29 de gener fins20180127_132138 al 4 de febrer es celebra a Barcelona una setmana dedicada a la novel·la negra i policíaca, la BCNegra 2018. plena d’activitats, conferències, taules rodones sobre el tema i amb la presència de escriptors, editors, músics, etc. de renom que tractaran el gènere policíac des de diferents vessants. Un dels actes més especials serà el dia 1 de febrer, quan es lliurarà el Premi Pepe Carvalho a l’escriptor americà James Ellroy.

La biblioteca ha volgut sumar-se a la festa i per aquest motiu podeu gaudir de dos exposicions dedicades al gènere policíac, una a la sala d’adults i una a la infantil, on podreu trobar obres d’aquest gènere, novel·les dels autors que participaran a les diferents activitats o d’aquells que rebran un merescut homenatge com Jaume Fuster o Manuel de Pedrolo.

DSC_0121