Fem postals de Nadal

Dilluns 18 de desembre, a les 17.30h.                                                                                        

Tallers de NadalPostals

Fem  postals de Nadal

Veniu a la biblioteca a fer la vostra postal de Nadal, emporteu-vos-la a casa i envieu-la a qui vulgueu!
A càrrec de la Biblioteca de RipolletPer a infants a partir de 4 anys.

Fiat Lux! El inicio

Demà divendres 15 de dese51Td73MKYiL._SY346_mbre a les 19h. us convidem a la presentació del llibre:
FIAT LUX! EL INICIO
El seu autor és Santiago Guerreroveí de Ripollet apassionat per la exohistòria, la parapsicologia i l’astrologia i aquesta és la seva primera novel·la, però ja té la segona acabada i una tercera en marxa.
El llibre ens traslladarà de l’advocació de Sant Pere de Rodes fins Nuestra Señora del Rosario, arribarem a Fátima i les seves aparicions. Ens trobarem al poble etrusc, i amb les societats secretes de finals del s. XIX., fins acabar a Estrella, en ple Camino de Santiago…!

L’Itinerari lector dels infants: suport a la lectura en família

Dins el projeCartell Itinerari Lector2cte Lletra a lletra fem municipi, us oferim una xerrada d’allò més interessant, “L’Itinerari lector dels infants: suport a la lectura en família”.

Podreu conèixer un bon tast de la literatura infantil a partir d’una mostra de llibres destacats per a cada edat lectora, des dels primers anys de vida fins a l’adolescència, parlant de les capacitats lectores i els nivells lectors, els gustos i les preferències dels infants a cada edat. Es comentarà una recomanació de lectures que poden interessar als infants segons l’edat i el nivell lector de cadascú i es donaran pautes i recursos per fer una bona tria.

La sessió anirà a càrrec d’Anna Juan, col·laboradora del Grup de Recerca de literatura infantil i juvenil i educació literària de la Universitat Autònoma de Barcelona (GRETEL). Actualment és responsable de la seu catalana de la petita editorial Wonder Ponder, Filosofia visual per a nens.

Pares, mares, mestres i persones interessades en la literatura infantil no us ho perdeu.
Dijous 14 de desembre a les 18 h. a la Sala d’actes.

La Biblioteca recomana… El ferrocarril subterráneo

S’apropen les festes i les ganes d’estar a casa ben resguardat del fred. Ja tens una bona lectura que t’acompanyi? Avui a la biblioteca et recomanem la novel·la galardonada amb el Premi Pulitzer 2017 i National Book Award: El ferrocarril subterráneo de Colson Whitehead.

Argument: El Ferrocarril Subterrani era una agrupació abolicionista clandestina del segle XIX que ajudava als esclaus a fugir cap als estats lliures del nord i Canadà. Whitehead utilitza aquest episodi històric  per imaginar una verdadera xarxa d’estacions secretes, unides per túnels i rails subterranis que creuen tot el país. Per conformar una història de tints èpics, universal, onírica que parla de la llibertat i de la determinació incontestable de canviar el propi destí.

A la biblioteca trobaràs aquest llibre entre les novetats i altres llibres interessants que han guanyat el premi Pulitzer. Apropa’t amb el carnet i emporta-te’ls!

Storytime: The elf’s invention

Ara que s’acosta el Nadal, una de les propostes més interessants és aquest contacontes The Elf’s Inventions, un espectacle en anglès a càrrec de l’escola Kid’s&Us de Lloret.

El Pare Noel és un home molt ocupat, i per això, un dels seus elfs ha creat dos invents per ajudar-lo: el Freezifer i el Bad-O-Meter. Aconseguiran els invents de l’elf Duster salvar el Nadal o el destruiran? Ho sabrem demà divendres 1 de desembre a les 18h a la Biblioteca de Ripollet

Dins Storytime: Contes i aventures per als més petits. Una manera divertida d’aprendre l’anglès! A càrrec MT Idiomes – Kids&Us – Ripollet. Per a infants de 3 a 8 anys. Cal inscripció prèvia.torytime_Elfs