Eva García Sáenz de Urturi. Los ritos del agua

Ana Belén Liaño, la primera novia de Kraken, apareix assassinada. Estava embarassada i va ser executada segons un ritual de fa 2600 anys: cremada, penjada i submergida a una olla de l’Edat del Bronze.
1992. Unai i tres dels seus millors amics treballen en la reconstrucció d’un poblat cantàbric. Allí coneixen a una enigmàtica dibuixant de còmics, a la qual els quatre consideren el seu primer amor.
2016. Kraken vol detenir a un assassí que imita el Ritus de l’Aigua en llocs sagrats del País Vasc i Cantabria. Les víctimes són persones que esperen un fill. La subcomissària Díaz de Salvatierra està embarassada, però sobre la paternitat hi ha un dubte de terribles conseqüències. Si Kraken és el pare, es convertirà en un més de la llista de amenaçats pels Ritus de l’Aigua. Consulta’l al catàleg.

Pierre Lemaitre. Recursos inhumanos

L’antic director de recursos humans, Alain Delambre ha perdut l’esperança de trobar feina i se sent cada cop més marginat. Quan una empresa considera la seva candidatura, està disposat a tot per aconseguir la feina i recuperar la seva dignitat, des de mentir a la seva dona  fins demanar diners a la seva filla per a poder participar a la prova final del procés de selecció: un simulacre de presa d’ostatges. Tanmateix, la ira acumulada no té límits… i el joc de rol pot convertir-se en un macabre joc de mort. Consulta’l al catàleg.
Llegeix un fragment.

Jaume Cabré. Quan arriba la penombra

Un nen poruc que es rebel·la contra la tirania d’un mestre, un assassí que es confessa davant la pròxima víctima, un lladre xuclat pel quadre que acaba de robar, un escriptor que amenaça l’editor de suïcidar-se, un ancià que passeja pels escenaris on va fer la guerra… Són històries colpidores, que es trenen o es visiten les unes a les altres, sempre amb dinamisme, energia, tocs d’humor i incursions en la fantasia. Consulta’l al catàleg.
Llegeix un fragment.

Maria Oruña. Un lugar a donde ir

Suances, a la costa cantàbrica sembla que ha tornat a la normalitat fins que apareix el cadàver d’una noia. El més sorprenent no és que la noia vagi vestida com una princesa medieval, sinó l’objecte que porta a les mans i l’extraordinari resultat de l’autòpsia. A partir de la troballa es comencen a succeir nous assassinats a la zona que semblen estar units a la mort de la misteriosa dama medieval. Consulta’l al catàleg.
Llegeix un fragment.

Gonzalo Giner. Las ventanas del cielo

Segle XV, Hugo de Covarrubias decideix renunciar al destí que el seu pare, un mercader de llanes, li ha marcat. La seva decisió el fa abandonar Burgos, però també a Berenguela, la seva amiga íntima, i al seu ambiciós germanastre Damián, que desitja quedar-se amb l’empresa familiar. Però tot canvia quan es descobreix que el seu pare està sent traït. Es veurà obligat a fugir per salvar la vida en un balener vasc, on coneix a Azerwan, un home  fascinant amb qui compartirà un prometedor negoci de venta de sal. Però la venjança el fa tornar a escapar, aquesta vegada amb una dona, Ubayda i un falcó, Aylal, a la recerca del seu veritable destí: aprendre l’art de les vidrieres. Consulta’l al catàleg.
Llegeix un fragment.

David Trueba. Tierra de campos

Amb l’objectiu d’enterrar al seu pare al poble on va néixer, Daniel emprèn un viatge amb un cotxe fúnebre, conduit per un xofer equatorià pintoresc i xerraire. Qui és de veritat Dani Mosca? Un tipus que només fa cançons, especialment d’amor, com ell diu. Però també és el nen que va créixer en un barri humil; que va trobar l’amistat més profunda de manera accidental; que va viatjar i gaudir del seu ofici a la música fins que els excessos van desintegrar el grup que havia format amb els seus amics de l’ànima, i la vida del qual es va sostenir en un equilibri precari però resistent entre el desig i la realitat. Consulta’l al catàleg.
Llegeix un fragment.

Playlist a Spotify que David Trueba ha creat per acompanyar  la història.