Club de lectura: Rebeca, de Daphe Du Maurier

 

Avui divendres el Club de lectura parlarà de Rebeca, de Daphe Du MaurierRebeca

Després d’enviduar, Maxim de Winter viatja a Montecarlo per oblidar el seu passat. Allà es casa amb una dona més jove que ell, i després de la lluna de mel, tornen a la mansió de camp dels Winter: Manderley. Tot és perfecte, fins que la memòria de la morta Rebecca fa efecte en el matrimoni. L’adaptació de la novel·la que Alfred Hitchcock va realitzar al cinema va donar fama a aquest relat de misteri i intrigues.

A càrrec d’Alícia Gil.

A la Sala d’Actes de la Biblioteca. Cal inscripció prèvia.

Luz Gabas. Como fuego en el hielo

El fatídic dia que Attua va ocupar el lloc del seu pare, va saber que el seu prometedor futur estava truncat. Ara regentaria les termes de la seva família a una terra fronterera on no hagués desitjat tornar mai. També s’han frustrat els desitjos de Cristela, que anhelava viure al seu costat i allunyar-se d’un entorn hostil. Consulta el catàleg.
Llegeix un fragment.

Javier Cercas. El monarca de las sombras

Aquesta és la recerca del rastre perdut d’un noi quasi anònim que va lluitar per una causa injusta i va morir al costat equivocat de la història. El seu nom era Manuel Mena, i al 1936, quan va esclatar la guerra civil, es va incorporar a l’exèrcit de Franco; dos anys després va morir combatent a la batalla de l’Ebre i durant dècades es va convertir en l’heroi oficial de la seva família. Era l’oncle avi de Javier Cercas, que sempre es va negar a indagar en la seva història fins que es va veure obligat. Consulta el catàleg.
Llegeix un fragment.

Care Santos. Mitja vida

En ple estiu del 1950 cinc noies adolescents internes en un col·legi de monges juguen mitja vida juntes per última vegada a «Acció o Veritat» o, com elles en diuen, el joc de les penyores. Dues, les bessones Viñó, estan a punt de començar una nova vida, plena d’interrogants, lluny d’allà. L’ocasió és especial i ho saben, però cap d’elles espera que aquesta nit es converteixi en un punt d’inflexió per a algú més i que sense ni tan sols imaginar-ho acabi marcant el seu camí per sempre. Premi Nadal 2017. Consulta el catàleg.

Sílvia Soler. Els vells amics

Cinc estudiants de Belles Arts viatgen a París per visitar la gran exposició que es va fer sobre Gauguin al Grand Palais a finals dels anys vuitanta. Aquell viatge, de només quatre dies, els durarà tota la vida. En Marc, la Lídia, en Mateu, l’Ada i en Santi teixiran, a partir d’aleshores, una amistat que sembla indestructible i que els mantindrà ancorats als vells temps, als anys dels grans anhels. Els protagonistes, però, entendran aviat que tan difícil és mantenir-se fidel a la vocació artística com renunciar-hi. I la vida, que cada vegada es torna més exigent, acabarà posant-los a prova. Consulta’l al catàleg.
Llegeix un fragment.

Megan Maxwell. Pasa la noche conmigo

Dennis és un atractiu professor brasiler que de dia dóna classes a un institut d’Alemanya i per les nits imparteix classes de forro, un ball típic del seu país. Quan el curs escolar acaba, rep una oferta de treball en un refinat i reputat col·legi britànic, i ell accepta sense dubtar. Ja a Londres li parlen dels locals swinger per poder practicar intercanvi de parella i el tipus de sexe que li agrada practicar. Però la cosa es complica quan coneix Lola, una espanyola amb un caràcter endiablat i que no cau als seus peus. Dennis mai s’ha enamorat, per això no entén que se li acceleri el cor cada cop que la veu. Consulta’l al catàleg.
Llegeix un fragment.

Vanessa Montfort. Mujeres que compran flores

Després de la pèrdua de la seva parella, Marina s’adona que està totalment perduda. Busca començar de zero i accepta un treball provisional en una curiosa floristeria, el Jardí de l’àngel. Allí coneixerà altres dones molt diferents entre si, però que, com ella, es troben en una cruïlla vital respecte a la seva feina, als seus amants, els seus desitjos o família. De la relació entre elles i l’Olivia, l’excèntrica i sabia propietària del local, sorgirà una estreta amistat de la dependrà el nou rumb que prendran les seves vides. Consulta’l al catàleg.
Llegeix un fragment.