“Els Cinc” celebren 75 anys

Aquest setembre es celebren els 75 aIMG_20170925_100336nys de la primera edició de “Els cinc a l’illa del tresor”, el primer dels títols d’aquesta sèrie d’aventures que han estat publicades en més de 90 idiomes i adaptada per a la televisió i també els 120 anys del naixement de la seva autora, Enid Blyton. A “Els cinc i el tresor de l’illa”, els germans Julia, Dick, Ana i la seva cosina Georgina amb el seu gos Tim es passen l’estiu cercant tresors i descobrint secrets a l’illa Kirrin que els portarà a iniciar una amistat que s’anirà enfortint amb cada nou llibre i cada nova aventura.

Aprofitant aquesta data assenyalada, la biblioteca ha realitzat una exposició sobre Enid Blyton, “Els cinc”i  les noves col·leccions de l’autora que tenim a la biblioteca:

Després de l’estiu: depura’t

Després d’una època de vacances -i sovint excessos- qui més qui menys busca recuperar l’equilibri de nou, començar el curs, ordenar pautes i aconseguir de nou la dinàmica saludable. El que sembla clar és una cosa: depurar l’organisme és un bon propòsits de tardor. La biblioteca us vol donar un cop de mà amb una mostra dels nostres millors llibres sobre el tema.

Et recomanem que vinguis a donar un cop d’ull a l’exposició: Després de l’estiu: depura’t

Us deixem l’enllaç d’un article molt interessant sobre el tema i la importància de depurar l’organisme: https://etselquemenges.cat/alternativa/es-hora-de-depurar

Exposició fotogràfica d’Alfocer

Del 4 al 30 de setembre a la Biblioteca de Ripollet tindre l’exposició: Mostra fotogràfica del fons documental d’Afocer (MIF)ExpoAfocer1B

Afocer té un important fons fotogràfic des de fa una quants anys i que ha de format part del projecte “Museu internacional de fotografia” (MIF). Aquesta exposició mostra un recull de fotografies en monocrom de diversos socis d’Afocer i que formen part d’aquest arxiu.

Exposicions per ajudar-te en la feina!

Expo_laboral4Torna la tardor i de nou a la feina. A la biblioteca hem preparat dues exposicions especialitzades per a tu.

La primera exposició son llibres dedicats a la formació i ampliació de coneixements que de ben segur t’ajudaran a la feina. Amb les últimes tendències en xarxes socials, comunicació, etc…

I si no tens feina no et preocupis que també hem pensat en tu!

La segona exposició és una mostra de llibres especialitzats en preparar el currículum, reorientar, buscar feina,… una lectura molt recomanable si vols trobar nous horitzons o reencaminar-te!

Expo_laboral

Fem escola

Els alumnes de 1r del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil de L’institut Lluis Companys exposen els treballs realitzats a classe a la biblioteca. Es tracta d’una exposició de sis maquetes que recreen projectes d’escoles bressols singulars. Per exemple podem trobar l’escola bressols d’un circ, una aula hospitalària, una escola bressol que comparteix espai amb un centre de dia per a gent gran o fins i tot una escola bressols ambientada en el món de Harry Potter. A l’entrada de la Biblioteca fins el 27 de maig.

InterAcció

Mostra de les vintCARTELL INTERACCIO EXPO fotografies que l’associació Acció Fotogràfica va presentar a la 11a edició de la Copa del Món de Clubs, organitzada per la Federació Internacional d’Artistes Fotògrafs (FIAP). A càrrec d’Acció Fotogràfica. A la Sala de Revistes de l’1 al 31 de maig.

Salut = menja sa, dorm i mou-te

S’apropa el bon20170419_130244 temps i a la biblioteca volem que us trobeu bé tant física com mentalment i per aquest motiu us proposem una exposició amb tot de llibres que us poden ajudar a preparar-vos per a l’estiu. Podeu trobar llibres sobre aliments antioxidants o plens de receptes sanes o d’exercicis per posar-se en forma o per fer fora aquells pensaments negatius. Així arribareu a les vacances amb la màxima energia!