Recursos web de Música

Coneixes quantes formes hi ha per accedir a recursos de música? Comencem recomanant-te l’espai web que els serveis bibliotecaris han preparat referent al fons i actualitat de música:

BibVirt_Musica

Web: http://bibliotecavirtual.diba.cat/es/musica

En aquest enllaç trobareu notícies, novetats, recomanacions dels bibliotecaris, activitats a les biblioteques al voltant de la música, enllaços a fons especials amb contingut on-line, aplicacions mòbils i moltes coses més. De veritat que no voleu entrar a donar-hi un cop d’ull?

Novetats a la secció de música

Darrerament si passeu per la secció de música de la Biblioteca veureu que hi ha hagut canvis! Trobareu la secció amb uns cartells nous que us ajudaran a trobar més ràpid l’autor o l’estil de música que més us agradi .Classificacio_musica

A dalt de la secció també trobareu canviat el plafó informatiu. Periòdicament penjarem cartells de novetats, dades curioses i notícies al voltant de la música. Tot plegat per despertar la vostra curiositat musical i posar-nos al dia plegats!

Novetats CD juny

Us presentem el setè àlbum de  Norah Jones amb el títol de Day breaks on la cantant torna als seus orígens, al  jazz i blues i s’envolta de col·laboracions de llegendes del jazz com Wayne Shorter o Lonnie Smith. Si trobaves a faltar a la Norah de “Come away with me” (2002) aquest és el teu àlbum. Consulta’l al catàleg. Clica al títol i podràs escoltar una mica el disc.
Seguim amb Cass McCombs amb el seu treball Mangy Love, amb un disc despullat i suau de pop folk amb tocs de soul i disco, amb un grapat de cançons sòlides i atemporals. Consulta’l al catàleg. Clica al títol i podràs escoltar una mica el disc.
Continuem amb Metallica i el seu disc Hardwired…To self –destruct que recorda vagament al famós “Black album”, trash metal amb ritmes propers al rock amb un so depurat i contundent. Consulta’l al catàleg. Clica al títol i podràs escoltar una mica el disc.
Andrea Motis ha tret Emotional dance després de 6 discos aclamats per  la crítica amb Joan Chamorro, debuta en solitari amb aquest àlbum. Com els anteriors trobem una proporció equilibrada de clàssics del jazz (Baby girl de Eddie Jefferson, I remember you de Johnny Mercer o Chega de Saudade de Carlos Jobim i Vinicius de Moraes) però també és compositora de 3 temes. Consulta’l al catàleg.

Rolling Stones i el seu disc Blue and Lonesome poden ajudar-nos a esperar pacientment el seu concert a Barcelona. Aquest és el comentat disc de blues que és un tribut de la banda a aquest gènere musical. Segons expliquen, mentre preparaven la seva última gira i el pròxim disc amb cançons noves, per escalfar motors van començar a tocar bells temes de blues i d’aquí el nou disc. Consulta’l al catàleg. Clica al títol i podràs escoltar una mica el disc.
Teresa Salgueiro, la veu del grup portuguès Madredeus treu aquest disc, O Horizonte, on destaca la seva meravellosa veu i les qualitat interpretatives de la cantant per sobre una fina i sensible base musical. Consulta’l al catàleg.

Finalment us presentem  Darkness and light, cinquè disc de John Legend després de 3 anys i el naixement de la seva filla. En aquest àlbum trobareu que ha volgut experimentar amb altres gèneres com el pop, el funk i algun toc de Hip Hop, el que demostra que no vol estancar-se en el seu propi estil. Consulta’l al catàleg.

Michael Bublé. Nobody but me

Nobody but me és el nou disc d’aquest artista canadenc que manté el seu estil tant en la composició com l’estil de producció d’aquest nou àlbum. Trobareu noves versions de clàssics com “My baby just cares for me” de Nina Simone o “God only knows” de Brian Wilson. I també podreu gaudir d’artistes convidats com Meghan Trainor o Black Thought de The Roots. Consulta’l al catàleg. Pots escoltar un tros del disc clicant el títol de l’àlbum.