Michael Bublé. Nobody but me

Nobody but me és el nou disc d’aquest artista canadenc que manté el seu estil tant en la composició com l’estil de producció d’aquest nou àlbum. Trobareu noves versions de clàssics com “My baby just cares for me” de Nina Simone o “God only knows” de Brian Wilson. I també podreu gaudir d’artistes convidats com Meghan Trainor o Black Thought de The Roots. Consulta’l al catàleg. Pots escoltar un tros del disc clicant el títol de l’àlbum.

Pretenders. Alone

Alone és el nou disc d’aquest grup emblemàtic dels 80s que torna després de la seva dissolució l’any 2009, amb la seva vocalista de sempre, Chrissie Hynde i la producció de Dan Auerbach de Black Keys. Trobareu un disc d’allò més eclèctic, amb una mica de rock, tocs d’R’N’B, soul o country. Consulta’l al catàleg. Pots escoltar un tros del disc clicant el títol de l’àlbum.

Angel Olsen. My Woman

My Woman és el nou disc d’aquesta cantautora de Missouri que va meravellar a molts amb el seu disc anterior “Burn your fire for no witness”, que segueix oferint un repertori de folk però amb tocs rockers i unes lletres amb missatge que reflecteixen les seves opinions sobre la seva condició com a dona. Consulta’l al catàleg. Clicant al títols pots escoltar un tros de l’àlbum.

Billy Bragg i Joe Henry. Shine a light

Shine a light és un disc que ens recorda que el ferrocarril va ser el transport fonamental que va ser l’arrel del blues i el folk. Els autors han volgut mostrar el poder transformador que el ferrocarril va tenir en la gent comuna i recuperar les cançons que va inspirar. Guitarres acústiques i les seves veus es tot el que necessiten per crear un gran àlbum. Consulta’l al catàleg. Clica al títol i escolta un tros de l’àlbum.

 

Novetats de música novembre 2016

Comencem les novetats musicals d’aquest mes amb Afro-Haitian Experimental Orchestra (A-E-H-O) un original àlbum que reuneix grans artistes d’Haití, i on, òbviament, trobareu una perfecta barreja entre música africana i haitiana i com s’uneixen músiques ancestrals, cants vudú i ritus africans amb el toc modern de musics europeus. Consulta’l al catàleg.
Seguim amb Anohni amb “Hopelessness” nou disc d’Anthony Hegarty dels Anthony & the Johnsons, que treu disc en solitari. Trobareu un disc electrònic ple de lletres reivindicatives i molt crítiques, on es fa palpable la disconformitat amb molts fets denunciables de la nostra societat actual. No us perdeu la cançó “Obama” ara que el president americà deixa la presidència. Consulta’l al catàleg.

Café d’Alma és un grup de quatre músics que exploren les arrels de la música portuguesa però creant un nou llenguatge pel fado, amb folk i altres sons tradicionals de Portugal. Consulta’l al catàleg.
I finalment , Radiohead i  “A moon shaped pool”, el nou treball d’aquest mític grup, inclassificable, com ells mateixos. Consulta’l al catàleg.

Recordeu que clicant al títol podeu escoltar una mica de cada àlbum.

Novetats de música d’octubre

Us presentem algunes de les novetats de música que hem rebut a la biblioteca aquest mes d’octubre. Recordeu que si cliqueu al títol de cada CD, podreu escoltar part de les cançons de cada disc. Comencem amb “Dos amigos y un siglo de música” de Caetano Veloso i Gilberto Gil, un recull de la seva gira on celebren la seva amistat i el 50 aniversari de la seva carrera, part essencial de la història de la música brasilera. Consulta’l al catàleg.
Continuem amb un venerable jazzista, Charles Lloyd, que és una llegenda viva del gènere, i el seu disc “I long too see you”, amb grans col·laboracions com la de Reuben Rogers i de veus com la de Willie Nelson i Norah Jones. Tot plegat ens ofereix una proposta on trobareu  jazz elegant i bebop sofisticat. Consulta’l al catàleg.
Seguim amb l’últim treball d’Esperanza Spalding “Emily’s D+Evolution”, que per aquesta obra (la cinquena de la seva carrera) s’ha inventat un alter ego anomenat Emily per iniciar una nova aventura musical. Així sense deixar de banda el seu repertori jazzístic, s’introdueix en el pop i l’R&B, sense abandonar les seves arrels. Consulta’l al catàleg.

Finalment, us recomanem “Jo competeixo”, el desè disc dels Manel, que amb aquesta última obra ha evolucionat cap el rock i el pop electrònic sense deixar de banda el so folk costumista típic de la banda. Consulta’l al catàleg.

Novetats de música setembre 16

Per començar us presentem el nou disc dels Love of Lesbian “El poeta Halley” on podreu trobar cançons que us recordaran a anteriors treballs amb lletres divertides i descarades i d’altres més denses i metafòriques i especialment llargues. A destacar a l’epíleg, en Joan Manuel Serrat recita un text d’en Santi Balmes, cantant del grup.
Continuem amb el sisè disc de la cantant Rokia Traoré que té per títol “Né so”, on trobareu composicions més intimistes cantades en bambara, anglès i francès i on segueix barrejant les seves arrels africanes amb pop i rock.
Seguim amb Aziza Brahim i la seva obra “Abbar El Hamada”. Els que la conegueu comprovareu que segueix gaudint del que li agrada: innovar i la fusió. L’Aziza s’ha envoltat de músics espanyols i a cada una de les seves cançons trobareu un recordatori sobre la situació que viu el poble saharaui.
Finalment parlarem dels Dirty Streets i el seu disc “White horse”. Aquest disc us recordarà molt a la època més intensa del rock clàssic dels 70 i a grups clàssics com Cream, Free o Deep Purple.


Recordeu que el títol de cada treball és un link a Allmusic, per poder escoltar una mica el disc.