Èxit de la Supernit a la Biblioteca de Ripollet

Aquest passat divendres 25 de maig entre les 20.00 i les 21.00 hores, gairebé una quarantena de súpers s’han reunit a la Biblioteca de Ripollet amb l’objectiu d’alliberar la Nenúfar i la Matoll, les elfes de la família del Super3, de la Superbiblioteca on el malvat Sr. Pla les havia deixat tancades.

Després d’una hora investigant per la biblioteca, cercant dins de llibres, resolent enigmes, i  treballant en equip, els súpers han aconseguit esbrinar els dos darrers números que es necessitaven per obrir el cadenat de la Superbiblioteca, i així poder salvar a les elfes.

La Supernit ha estat una activitat organitzada per El Super3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per promoure la lectura entre el públic infantil. S’ha celebrat a més de 274 biblioteques públiques plenes, i prop de 15.000 súpers i les seves famílies han assistit a aquesta acció de territori i participació.

Ripolletres, aquest Maig “13 mesos per somiar” d’Alejandro Martín

Alejandro Martín es va animar a escriure un blog arrel de contraure una malaltia. Aquest projecte per compartir la seva experiència va rebre 1.500 visites. I de tant escriure sobre superació va voler demostrar-ho apuntant-se a una marató. Del blog el projecte va passar a llibre, els 13 mesos que pasa des de que comença el blog fins que acaba una marató.

Per si vols donar un cop d’ull el seu blog és: https://alejandroma.com/

El proper dilluns 21 de maig a les 19h l’Alejandro Martín visitarà la Biblioteca de Ripollet per fer-nos la presentació del llibre. Ja t’ho has apuntat a l’agenda?

Supernit a les biblioteques

Vine a la biblioteca el 25 de maig a les 20 h. a celebrar la “La Supernit de les biblioteques“. Però no saps que és això? No t’has assabentat que ha passat amb la Matoll i la Nenúfar del Club Super 3? El malvat sr. Pla les ha  tancat dins de la Superbiblioteca i per poder sortir-ne haurem  d’ajudar-les a resoldre uns enigmes. Així que reserva el dia 25 de maig  per venir a la biblioteca per ajudar-les a escapar. Places limitadesCal inscripció.

Com fer el teu fill/a lector?

Dilluns 16 d’abril, a les 17 h.

Xerrada

Com fer el teu fill/a lector?

Es desgranaran breument les oportunitats de la lectura i a continuació, algunes estratègies i consells senzills per tal que els infants esdevinguin lectors. Que podem fer a casa, a l’escola, amb els amics… S’oferiran criteris i recursos per a fer una bona tria de lectures per compartir i una recomanació de llibres indispensables.
Xerrada destinada a pares, mares, mestres, bibliotecaris i prescriptors de literatura infantil i juvenil. A càrrec de Marta Martí. Inscripció.

Aquí us deixem un vídeo sobre el tema…

Mor l’escriptor Philip Kerr, pare del detectiu Bernie Gunther

L’escriptor escocès Philip Kerr, conegut per les seves novel·les policíaques, va morir divendres als 62 anys víctima d’un càncer. Va publicar diferents obres en editorials barcelonines com RBA i Anagrama i va rebre el premi RBA de Novel·la Negra el 2009.
Va ser especialment conegut per les seves novel·les policíaques ambientades a l’Alemanya nazi i protagonitzades pel carismàtic detectiu Bernie Gunther que resol casos amb el rerefons del nazisme i la Guerra Freda i que li van permetre fer una excel·lent radiografia de l’època. Consulta aquí quines obres tenim d’aquest autor.