Conferència: La colla de Sabadell

Dilluns 14 d’octubre, a les 19 h. 

Conferència: La Colla de Sabadell

Amb motiu del centenari d’aquest grup, el comissari de la celebració de l’Any, Joan Safont, oferirà una visió general de la Colla, parlarà d’alguns dels seus membres, Joan Oliver, Francesc Trabal i Armand Obiols entre d’altres, i explicarà el perquè de la seva importància en el món intel·lectual i artístic del moment.

Cloenda Programa Petit Passaport

Prop de 3.000 infants han participat durant aquest curs dels diferents programes d’activitats que han organitzat els equipaments culturals del municipi: Teatre Auditori, Biblioteca, CIP Molí d’en Rata i Centre Cultural.
La cloenda tindrà lloc el pròxim 28 de juny, a les 18 h, a la plaça de l’Onze de Setembre, amb l’espectacle familiar La detectiva Klaus. L’acte finalitzarà amb el lliurament d’obsequis a tots aquells infants que hagin omplert el seu passaport.

Ripolletres: Camins de salut

Dijous 30 de maig, a les 19 h.

Ripolletres

Camins de salut: Recursos infinits per a una vida més saludable

Llibre col·lectiu fet per un equip de professionals que tracten múltiples aspectes de la salut com la respiració, l’alimentació, l’exercici o la cura de les relacions personals.

Coordinat per la dra. Clara Biosca Rovira, metgessa de família del CAP Pinetons.

Supernit a la Biblioteca!

Vols participar a la Supernit del 31 de maig i ajudar la Família del Super3? El que has de fer és venir a la biblioteca  i inscriure’t a la Supernit. I el dia 31, prepara’t per viure una nit plena d’emocions!

Recorda:

– venir amb les teves orelles èlfiques

– l’activitat és gratuïta

– no necessites el carnet de súper

– t’ha d’acompanyar un adult

– l’activitat comença a les 20.00, però hi hauràs d’arribar una mica abans

– l’activitat té una durada d’una hora

– l’aforament és limitat

 

La biblioteca de Ripollet participa al programa Balla’m un llibre

Dimecres 8 de maig, a les 20 h.

Espectacle

Balla’m un llibre

Balla’m un llibre és un cicle de coreografies curtes basades en textos literaris que es representen a Biblioteques públiques catalanes. Partint sempre del material literari, el projecte posa la base per apropar el llenguatge coreogràfic a tots els ciutadans i ciutadanes de les biblioteques d’arreu de Catalunya.

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura amb col·laboració amb l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i l’Institut Català de les Empreses Culturals selecciona vint i una biblioteques de tot el territori català per a participar en el projecte.

D’aquesta manera, la dansa entrarà a la biblioteca de Ripollet de la mà de la compañía cia. La Taimada amb l’espectacle Lo.Li.Ta basat en l’obra Lolita de Vladimir Nabokov. L’espectacle es representarà el proper dimecres 8 de maig.

Aquesta activitat forma part del programa de celebració del Dia internacional de la dansa a Ripollet. Més informació del projecte:

http://biblioteques.gencat.cat/ca/el-servei-de-biblioteques/linies-dactivitat/promocio_lectura_cultura/projectes/ballam-un-llibre/

Lo.Li.Ta, de la cia. La Taimada
a partir de Lolita de Vladimir Nabokov

Sinopsi

Lolita s’escriu amb tres síl·labes doloroses. Lolita, diminutiu de Dolores, es pronuncia amb dolorosa sensualitat i es tanca enèrgica i oclusivament. Un fonema és una imatge mental d’un so i els fonemes com els sons, estan mancats de significat. Lo.li.ta és una sonoritat amb capacitat d’imatge; innocència, objectualitat i degradació.

Fitxa artística

Idea i direcció: Olga Àlvarez
Codirecció: Jordi Cabestany
Conceptes visuals: La Taimada
Interpretació: Angie Mas.
Manipulació corporal: Jordi Cabestany
Música: Carlos Martorell
Vestuari: Blanca Ferré i La Taimada
Durada: 30 minuts
Públic: Adult.
Calendari: Biblioteca de Ripollet. 8 de maig, a les 20h.

Presentació de llibre: Retrato del futbolista adolescente de Valentín Roma

Dimarts 30 d’abril a les 19 h.

Presentació de llibre

Retrato del futbolista adolescente de Valentín Roma

Albert Camus va dir que tot el que sabia de les obligacions i la moral dels homes ho va aprendre del futbol. Aquest llibre explora, precisament, tot el que els futbolistes adquireixen tot i l’obligació, tot el que imaginen contra la moralitat, tot allò en què creuen quan acaba el partit del diumenge.