La Filla del capità Groc de Víctor Amela

Quan estiuejava a Morella, Víctor Amela es va topa en la història de Tomàs Penarrocha, el Groc de Forcall, per casualitat. L’autor anava de bracet amb una nena molt maca i se’ls va apropar un altre nen del poble, envejós de l’èxit que Amela tenia amb les nenes, i li va dir: “Pots dir el què vulgues, però no saps qui és el Groc del Forcall”. Això va ser un cop per a Amela que va decidir investigar qui era aquest personatge, anomenat així per la seva cabellera i els seus bigotis rossos.

Aquesta anècdota és la que va inspirar la història de la Filla del capità Groc, la novel·la guanyadora del premi Ramon Llull, que explica la vida de Tomàs Penarrocha, carlí a les ordres de Ramón de Cabrera, el Tigre del Maestrat, des del punt de vista de la seva filla Manuela, qui considerava el Groc del Forcall com un heroi.

Aquesta novel·la té aventura, història, amor … Llegiu-la que segur que us agradarà!filla

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *