L’Ajuntament declara el 2018 Any del Llibre per promocionar la lectura i la creació literària

Seguint la iniciativa sorgida l’any 2016 amb la celebració de l’Any Lorca i l’Any Clavé el 2017, enguany el Patronat Municipal de Cultura ha aprovat la declaració degeneraimatge (1) l’Any del Llibre. L’objectiu de la commemoració és doble. D’una banda, se cerca augmentar el gust i el plaer per la lectura entre la població de totes les edats. De l’altra, es vol fer visible la lectura i l’accés als llibres com un dret bàsic dels ciutadans, i un instrument que permet accedir a la informació i al coneixement, i per tant, construir una societat més justa, igualitària i crítica.

Totes les entitats i agents socials, culturals i educatius del municipi estan convidats a participar-hi. Per aquest motiu, s’obrirà un període de recollida de propostes al llarg del mes de febrer i es constituirà una comissió oberta.

La Diada de Sant Jordi serà, sens dubte, la data central de la celebració, amb una àmplia programació d’activitats culturals i artístiques que tindran el llibre i la lectura com a element principal.

Finalment, s’aprofitarà la celebració de l’Any del Llibre a Ripollet per a engegar el treball de creació d’un Pla municipal de foment de la lectura, una eina de treball bàsica que impulsarà les línies estratègiques per al desenvolupament i el foment de la lectura a Ripollet en els pròxims anys.

El primer gran acte de l’Any del llibre serà la celebració, el 28 de febrer al Teatre Auditori del Mercat Vell, d’una trobada de Clubs de Lectura de les biblioteques del Vallès Occidental. Els participants dels clubs conversaran amb l’escriptor basc Kirmen Uribe, Premi Nacional de Literatura l’any 2009 i autor de llibres com “Bilbao-New York-Bilbao”, “Lo que mueve el mundo” o “La hora de despertarnos juntos”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *