Arriba carnestoltes!

Set setmanes desprès del Nadal arriba el Carnestoltes, una celebració pública que té lloc abans de la quaresma cristiana, amb data variable (entre febrer i març, segons l’any), i que combina elements com les disfreCabrabocsses, desfilades, i festes al carrer. Una de les característiques rellevants és el capgirament de l’ordre i el cert descontrol que permet la festa. Durant la nit del Carnestoltes tot s’hi val i diu la llegenda que per això la gent es posa màscares.

Ripollet té les seves pròpies tradicions i per aquells que volen conèixer la Llegenda del Vell i la Vella i aprendre més sobre el Cabraboc, no us perdeu la xerrada per a adults al Cip, en que descobrireu les històries i llegendes del Carnestoltes a RipolletDijous 8 de febrer, a les 18.30 h. al CIP. Activitat del cicle Som cultura, som llengua. Inscripcions a l’Oficina de Català i a la Biblioteca.GeniusCarnestoltes

 

I si els més petits volen saber més coses dels carnestoltes, volen idees per disfressar-se, per fer màscares, conèixer cançons i refranys i moltes coses més, doneu-li un cop d’ull al Gènius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *