Xerrada: Les dones a l’Afganistan amb l’escriptora Nadia Ghulam

Divendres 22 de març, a les 19 h. 

Les dones a l’Afganistan

Xerrada i col·loqui amb Nadia Ghulam,

Nadia Ghulam (Kabul, 1985) és una escriptora afganesa. Va resultar malferida durant la guerra civil afganesa l’any 1991. Els talibans havien aconseguit el control del país i, la seva família ho havia perdut tot. El seu germà havia mort i el pare es trobava en un estat precari de salut i ni ella ni les seves germanes o la mare podien treballar pel fet de ser dones. En aquest moment, a l’edat d’onze anys, decidí canviar d’identitat i fer-se passar pel seu germà Zelmai per poder treballar i alimentar la seva família. Anys més tard, narraria aquesta experiència al seu llibre El secret del meu turbant. El 2006, gràcies l’Associació per als Drets Humans a l’Afganistan (ASDHA), arriba a Barcelona, ciutat en què viu actualment amb els seus pares adoptius.

A la xerrada la Nadia ens parlarà sobre la situació de la dona al seu país d’origen, Afganistan, en un context d’opressió extrema, tant en la família com en la societat, marcada profundament per tants anys de guerres.

A càrrec de Nadia Ghulam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *