La biblioteca de Ripollet inicia la campanya #noretornat

La Biblioteca Municipal engega aquest mes de juliol una campanya de conscienciació sobre la importància de retornar els llibres a la Biblioteca municipal.

La Biblioteca municipal de Ripollet actualment disposa d’un fons de més de 42.000 documents. Llibres, revistes, DVD’s i cd’s de música adquirits amb pressupostos públics. A través del servei de préstec, els usuaris i usuàries, poden emportar-se aquests documents a casa durant 30 dies, prorrogables fins a 60 dies.

La campanya #noretornat vol posar el focus en els 2.620 documents que no han estat retornats mai per les persones usuàries de la Biblioteca Municipal. Un total de 1.018 llibres d’adults; 721 llibres infantils; 753 dvd’s i 128 cd’s de música. Unes xifres que suposen un valor de 32.577 €. en documents no retornats.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa no és recuperar els documents no retornats, sinó conscienciar als ciutadans i ciutadanes que els llibres de la biblioteca són propietat de tots i totes, que cal cuidar-los i retornar-los per a que la resta de la població en pugui gaudir.

Per visibilitzar la campanya, la biblioteca ha creat una exposició amb les imatges dels documents no retornats i els dies que fa que aquests no tornen a l’equipament. A més es faran missatges a les xarxes socials i als mitjans de comunicació.

Cal recordar que al 2018 es van realitzar 44.440 préstecs anuals, el que suposa una mitjana de 176 préstecs per dia. Unes xifres que demostren la bona salut de la comunitat de persones usuàries de la Biblioteca Municipal de Ripollet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *