Zona infantil

La zona infantil és la part de la biblioteca adreçada a nois i noies fins als 14 anys. Està separada en dues zones diferenciades:

A la secció de coneixements, els llibres estan ordenats segons les matèries que tracten. També trobareu diccionaris, atles…

A la secció d’imaginació, es troben els llibres classificats per edats. Cada edat està representada per un gomets de colors col·locats al llom dels llibres.

Gomet blau: fins als 6 anys

Gomet vermell: de 7 a 10 anys

Gomet verd: de 10 a 13 anys

A la sala infantil també podreu trobar CD, CD-ROM, DVD, revistes… i podeu utilitzar els ordinadors i el servei de WIFI amb el vostre carnet de la biblioteca. Recordeu que per fer servir internet necessiteu que els vostres pares us firmin una autorització i si sou menors de 7 anys cal que esteu acompanyats d’un adult.

Infantil

Activitats

Podeu gaudir de les següents activitats:

Hora del conte: adreçat a infants de 4 anys cap endavant. Es realitzen un parell de dimecres al mes, a les 17.30 h. de la tarda. Contes de fades, d’animals, divertits, amb música, amb titelles…

Els més petits fem dissabte: adreçat a infants fins als 4 anys. Dissabtes alterns a les 11,30 h. us oferim contes amb activitats i jocs per motivar als nens a la lectura.

Hora del conte i nens: beneficis

Fomenta la tradició oral i l’interès per la lectura
Enriqueix el llenguatge i educa l’expressió
El nen aprèn a escoltar amb atenció
Desenvolupa la imaginació i la creativitat
Divulga la cultura popular
Ajuda al nen a millorar com a persona
Estableix contacte entre pares, nens i llibres

Petits lectors

Segons els psicòlegs, a partir dels vuit mesos els nens ja reconeixen els llibres els diferencien d’altres joguines i objectes. A la Biblioteca teniu a la vostra disposició un espai on pares i fills podeu llegir, veure, toca i escoltar contes especialment pensats per a ells.

Abans de saber llegir, els vostres fills aprendran a tocar, mirar i jugar amb els llibres. D’aquesta manera els podreu crear l’hàbit per la lectura des de molt petits i la sensibilització per les imatges que van mirant:

Llibres per tocar i mossegar: llibres de tela, plàstic no tòxic, llibres amb sons…
Llibres de cartró dur i petit format: contes amb imatges molt senzilles amb color vius.
Llibres on apareixen infants i imatges de l’entorn familiar (joguines, accions de la vida quotidiana).
Llibres d’animals, on aquest és el protagonista
Llibres amb sorpresa, finestretes, solapes, desplegables…

PL

Nascuts per llegir

És un projecte per promoure la lectura des del primer mes de vida, tot establint un vincle afectiu entre pares i fills.

Racó de pares

És un espai d’interès per a pares i mares que es troba a la sala infantil i on trobareu una selecció de llibres relacionats amb la formació, educació, salut, oci i altres temes que complementaran la vostra experiència com a pares: psicologia infantil, jocs, embaràs, adopció, educació, viatges amb nens, nutrició…

 RP